TOMMYS(S)

Kilde:FOR U ENTERPRISES

Medlemmer fra starten:

Tommy Andersson,Gitar-Thord Olsson,Bass-Björn Fjellström,Keyboard-Karl gunnar Karlsson,Trommer-Jan Asplund,Sang

Øvrige medlemmer:

John Olof Edler,Keyboard-Sven Erik Karlsson,Bass-Jørgen Lindh,Trommer-Torbjörn Göransson,Bass-Jan Anders Edlund,Bass-Bengt Sandström,Trommer-Lars Tallberg,Sang


1976

Historien

Når de starter opp,da under et annet navn,er de tre yngste bare 13 til 15 år.
På denne tiden og Tommys spiller i hver en liten by i Jämtland.
De spiller t.o.m. i en flyhangar i Stjørdal.
I 1968 er de med i Storsjöyran og får stå på samme scene som den svenske Hollywoodstjernen Ann-Margret.
Nå begynner de også å spille i resten av Sverige og på de fine dansestedene i Stockholm som Virveln og Lorry.
I 1973 bestemmer de seg for å spille på heltid.
CePe produktion der en av eierne er Roland Cedermark,tar over bookingen.
I 1979 er det World Cup i Slalåm i Åre og Tommys får mulighet til å spille låten til konkurransen.
I 1980 kommer deres eget studio i gang og blir besøkt av artister som 220 volt og Tina Moe.
Parallelt med med orkesteret startes bandet Kentucky der flere av medlemmene er med.
I 1983 blir de kåret til beste moderne bandi Jämtland.
Førsteprisn er en kassettproduktion på tusen kassetter og en fruktkurv!
I 1984 gjentar de bragden og i 1986 tar de seieren for tredje gang og alt sendes direkte i Radio Jämtland.
I 1987 blir det premiere i I Afon Dans.Etter ytterligere noen års turnè å bli hobbyband og senere, i 1996, gir de seg helt.
Bandet må for øvrig ikke forveksles med Tommys fra Vasa i Finland som er et stortnavn i Sverige i dag.


Diskografi

Singler

1968 Lika barn leka bäst/Förlåt mor
1970 Baby daa dam/Kom till mig min vän när du är ledsen
1972 Inget e` som hemma
1979 Ingemar Stemark Boogie/World Cup`79

Kassett

1983 Tommys (Premie)
LP

1976 Tommys
1990 Kompakta spår

Forrige band: Kellys

Neste band: Galaxerna

Tilbake til forsiden

Tilbake til Nostalgi-Meny