SCANDINAVIANS

Kilde: FOR U ENTERPRISES

Medlemmer fra starten:

Britt Marie Revelj,Sang-Hasse Wetterstrand,Bass-Johnny Wetterstrand,Sang-Östen Fladvad,Gitar-Sven Erik Eklund,Trommer

Øvrige medlemmer:

Sören Ahlström,Sax-Håkon Pedersen,Keyboard-Gunnar Karlsson,Trommer,Torbjörn Korsell,Sax-Jonny Lönnström,Trommer-Peder Englund,Trommer-Göran Danzell,Gitar-Tommy Jönsson,Gitar-Nick Borgen,Gitar-Hans Lundström,Keyboard-Lars Nilsson,Gitar-Stefan Kramer,Sax

Historien

Scandinavians starter sin karriere i 1970.
Bandet eksister i mange ulike kombinasjoner.
En stund i starten kaller de seg Scan Seven.
Senere 1970-1978, spiller Nils Thore Borgen,mer kjent som Nick Borgen sammen med dem under navnet Scandinavians med Nick Borgen.
Dette skjer i forbindelse med en turnè i Nord-Norge.
I en periode overtar Willes orkester navnet.
I 1971 vinner Scandinavians en artistkonkurranse på Gröna Lund og dra på en turnè med Ulf Elfving,som på denne tiden er programleder for Svensktoppen.
I 1986 kommer et hardt slag for bandet da grunnlegger og bandets leder Johnny Wettersrand dør.
Det går ikke an å forklare hvordan han var,sier Nick Borgen.
Et fantastisk menneske som kunne få fart på hvilket som helst publikum.
I løpet av Scandinavians karriere blir det båe radio og TV-spillinger.
De har også egen fan-klubbmed over 200 medlemmer.
I 1974 slippes en singel i England.
Mot slutten av sin karriere i 1988 får de en mye tøffere stil.

Diskografi

Singler

1971 Å vilken dag att minnas/Med dig kom kärleken
1973 Line/?
1973 Syng om vennskap/En kveld som det her
1973 En kveld somde her/Dejlig å leve
1973 Blad faller tyst som tårar/?
1973 Ortens madam/Du är som en sommardag
1973 Önskedröm/Superman
1977 Älskling gråt inte mer/I samma hus som jag bor en flicka
197? Midnattssolen/Barn utav vår tid

Kassett

1972 Danspartaj (Nick Borgen & Scandinavians)
LP

1973 En kveld som en her
1975 Tjenare kompis
1977 Puss och kram

Tilbake til forsiden

Tilbake til Nostalgi-Meny

Forrige band: Skyline

Neste Band: Olas(S)