OLAS

Kilde: For U Enterprises

Medlemmer fra starten:

Kenneth Wiik,Trommer-Ola Strömqvist,Trekkspill-Kjell Abrahamsson,Gitar-Alf Hansson,Bass

Øvrige medlemmer:

Ragnar Eriksson,Bass-Roger Isaksson,Bass-Carlos Ortega,Gitar-Bertil Johansson,Bass-Maria Bergman,Sax-Lars Strömqvist,Gitar-Bengt Åke Sehlin,Gitar-Härje Wågor,Bass-Ola Jonsson,Bass-Johnny Nilsson,Bass-Nisse Eriksson,Keyboard-Kjell Lundqvist,Bass-Göran Eriksson,Keyboard


Olas 1990

Historien

Olas starter sin karriere i 1973.
Kenneth Wiik sier i Den Stora Dansbandsboken at deres første spilling var på en bingokveld.
Noen pris på spillejobben blir ikke avtalt,men arrangørene går rundt med hatten og det blir da 60 kroner på hver.
Dette resulterer i en idrettsfest og så er de i gang.
Deres første offisielle spillejobb er på Vängelns föreningshus i Mai 1975.
Denne følges opp av 20 spillinger samme år.
Etterspørselen og populariteten øker og året etter har de 34 jobber.
I 1981 blir de heltidsband.
På sin første plate som kommer i 1984 har de med en låt som heter ”Huvvourn” ,et navn som vel krever en forklaring.
Av en snoa blir man yr (ourn) i hodet (Huvv) på jämtlandsk blir det huvvourn.
Av morsomme historier forteller Kenneth om da de var på vei til Skönvik utenfor Sundsvall og bussen får problemer med drivstoffsystemet.
Bilberging blir tilkalt men klarer ikke å løse problemet.
Bergingsbilen tar bussen på kroken og bandet får da en gratistur til spillejobben.
Da de kommer fram med gule blinkende ”saftblandere” står firehundre personer på broen og klapper.
Etter en times forsinkelse, inkl. ti minutters oppakking,står de der skitne og svette og drar i gang kveldens første dans.
Ja dette glemmer man jo aldri,sier Kenneth Wiik.
I 1998 er det slutt for alltid, eller er det nå det?
Når de en gang hvisket om at det ville vært gøy å ta noen spillejobber for moro skyld var det noen som hadde store ører.
Det innebar at arrangører ringte og at alle ville ha nypremieren.

Diskografi

Singel

1980 En strand om natten/Skymring
EP

1978 Så blir man glad/Våran stad/Kvällsknäppen/Huvvorn
LP

1980 Olas p¨å Jämtlandsvis
1984 Olas
1990 Rosali

Tilbake til forsiden

Tilbake til Nostalgi-Meny

Neste band: Amadeus

Forrige band: Scandinavians