Helene & Gänget

Kilde: For U Enterprises

Medlemmer fra starten:

Helene Persson(tidl. Andersson,Sang-Magnus Ohlsson,Trommer-Lars Färm,Gitar-Roland Andersson,Bass-Henric Svensson,Keyboard

Øvrige medlemmer:

Magnus Persson,Keyboard-Peter Hansson,Gitar-Mattias Olafsson,Gitar-Fredrik Jansson,Keyboard-Ulf Nilsson,Gitar


2000

Historien

Alle har de tidligere erfaring med dansebandbransjen da de i 1990 starter Helene & Gänget.
De setter i gang og øver for fullt og premieren planlegger de på sommeren,men må framskynde den fordi de blir tatt ut till Dansmästerskapen 1990 og dessuten vinner for Kristianstads län.
På finalekvelden skal Helene & Gänget spille en time og noe mer enn det har de ikke repertoar til da.
Denne konkurransen blir på en måte inngangsporten for bandet og spillejobbene strømmer på.
I 1990 vinner de Sydsvenska Dansbandsmästerskapen og starter opp som heltidsband.
De er med på Fryksdalsdansen i Sunne og Ragnar Dahlberg oppdager bandet og engasjerer de i Cafè Norrköping litt senere.
Bandet gjør der sin TV-debut og etter det begynner de å etablere sitt navn i bransjen.
Bert Karlsson ringer rett etter TV-programmet og vil at de skal spille inn en plate.
I 1991 er de med i Höstens Melodier men når ikke finalen.
I 1993 opptrer Helene i Sten & Stanleys cafèprogram Hallå Sverige og deltar også i melodikonkurranse som heter den Svenska Folkschlgern.
I finalen havner Helene på en sjette plass med lten En gång till.
I 1994 deltar de i Bingolotto og går endelig inn på Svensktoppen.
I 1996 vikarier Lotta Dahlström,som nå er medi Berth Idoffs, for Helene som skal ha barn.
Canon skal levere et nytt produkt og Helene & Gänget er med som seg selv i filmen med låten En korg med blommor.
I 1999 blir Helene nominert til årets Skåning 1999.
De blir plukket ut til å være med i TV4`s store program Dansbandslåten 2000.
I 2001 blir Magnus Persson årets keyboardist.
I 2002 er det slutt for Helene & Gänget.

Diskografi

Singler

1990 Sticka iväg/Vinden har vänt
1991 Enkel Resa/?

CD-singler

1991 Jag sjunger för dig/Vinden har vänt
1991 Vindens sång/Drömmar av guld
1991 Segla din båt i hamn/Om du germig tid
1993 Strunta i etiketten
1994 Varje morgondag/Jag har bestämt mig/Himlen i din blick
1995 Stå på egna ben
1999 En enda fråga/Älskar bara dig
1999 Som ett ljus/Låt ödet styra
2001 Över land över hav/ En man för en kvinna som jag

CD

1995 Äntligen
1996 Segla din båt i hamn
199? Det är du som är livet
2000 Som ett ljus

Tilbake til forsiden

Tilbake tilNostalgi-Meny

Forrige band: Amadeus

Neste band: Kellys