Curt Haagers

Kilde: Roaddust

og Curt Haagers` hjemmeside


1973

2002


Medlemmer fra starten

Per Olof Haggren,Bass-Hans Lagermark (Tidl. Andersson),Saksofon-Hans Ramberg,Trommer-Carl Erik Holmqvist,Keyboard-Roger Lundgren,Gitar

Øvrige medlemmer

Robert Löfvendahl (Tidl. Andersson),Sang-Git Persson,Sang-Sven Eric Gissbol (Tidl. Karlsson),Sang-Jan Gunèr,Bass-Jan Ingmar Frealdsson,Keyboard-Erik Nordström,Saksofon-Lars Berntsson,Sang-Else Marie Johansson,Sang-Jan Erik Knudsen,Saksofon-Anders Tärnström,Saksofon-Johan Engberg,Saksofon-Stefan Nilsson,Saksofon

Historien

I 1966 bytter bandet Five Spots navn til Curt Haagers med Else Marie.
Navnet kommer fra medlemmene`s navn.
Curt kommer fra Curt-Erik,Haag er Hassarna pluss Haggren,ers er Rogers og Else-Marie er Else-Marie.
I 1968 blir Jan-Erik Knudsen med i bandet.
Han er på denne tiden militærmusiker i KA 4.
Han har tidligere vært med og startet bandet Giggis.
Per-Olof Haggren blir erstattet av Jan Gunèr.
I 1969 slutter Curt-Erik Holmqvist og Hans Lagermark.
Curt Haagers` første singel går direkte opp på Svensktoppen.
I 1970 er det Folkparksforum i Göteborg noe som innebærer et gjennombrudd hos folkparkarrangørene.
Robert Andersson (nå Löfvendahl) blir ny vokalist og Curt Haagers blir nå 7 medlemmer.
Robert har til nå sunget i Streaplers.
Året etter i 1971 blir Curt Haagers heltidsmusikere.
Curt Haagers debuterer på TV i 1972 i programmet TV2-toppen.
Her fremfører de låten Swjung oss din sång som også havner på Svensktoppen.
Låten er en svensk versjon av den engelske pophiten Help get me some help.
I 1973 kommer deres første LP Det går som en dans.
Robert Löfvendah og Erik Nordström slutter i 1977.
De blir erstattet av Lars Berntsson, tidligere sanger i Jackpots og Johan Engberg.
I 1978 får de en førsteplass på Svensktoppen med låten Tinge linge ling.
Den ligger på førsteplass i flere uker.
Jan Gunèr slutter i 1981 for bli ferdig med sin utdannelse på musikkhøyskolen.
Sven-Erik Gissbol som til nå har vært med i Gissbols og tidligere i Cool Candys,blir ny sanger og bassist.
Curt Haagers medvirker i programmet Nygammalt på TV.
LP`n Santa Maria blir en storselger.
De spiller også inn Fågelsången dette året.
I 1984 får Curt Haagers Diamant-singel for Fågeldansen og gullplate for LP`n En spännande dag för Josefine.
I 1986 er de med i Cafè Norrköping og låten Ta mej till havet havner påSvensktoppen.
Johan Engberg slutter i 1988 og blir erstattet av Stefan Nilsson som til nå har spilt i Schytts.
I 1991 får Curt Haagers sin 6. Gullplate.
I Mars 1999 spiller de sammen med bl.a Vikingarna i Jönköping på ”Sveriges största dansgala”.
Låten Du är den kraste havner på Svensktoppens førsteplass,der den ligger i tre uker,og totalt 9 uker på listen.
I 2001 deltar de på en TV-sendt dansegalla fra Tromsø med Vikingarna,Dænsebændet og Trond Erics.
Etter 22 med Curt Haagers bestemmer Sven-Erik Gissbol seg for å bli pensjonist.
Curt Haagers er i tvil om de skal fortsette.
Git Persson foreslår å bli ny vokalist,og de fortsetter.
Hun har til nå vært med i Kellys.
Roger og Hasse har dette året spilt sammen i 40 år.
De begynte å spille sammen i The Thunderbirds.
I 2006 bestemmer Curt Haagers seg for å gi seg.
Nyttårsaften 2006 spiller de til dans for siste gang.

Diskografi

Singler

1969 Dansa en dans med mig/Här i din famn
1971 En dans på rosor/Den dagen du gikk
1972 Sjung oss din sång/Ta tilsvara lyckans stunder
1974 Hej vilken toppentjej/Vi kan väl vara vänner ändå
1974 Nu har sommeren kommet igen/Det finns en stad
1974 Mexico min dröm/Det skrivs så menga vackra ord om kärleken
1977 Min Symfoni/+?
1978 Tinge Linge Ling/+?
1978 Längtar hem/+?
1979 Na na hey hey kiss him goodbye/+?
1981 Die fogel-song(Fågelsången)
1981 Hallå Västindien/+?
1981 Hands up/+?
1987 Jag har köpt en gammal krog/+?
1989 Riktiga vänner/+?
1989 Pappas hemlighet/+?
1990 En glad sång/+?

LP

1973 Det går som en dans
1975 Ta mej mé
1975 Goa 10-i-topp bitar
1977 Min Symfoni
1978 Tinge Linge Ling
1981 Santa Maria
1981 Dansa Kvack Kvack
1982 En spännande dag för
1983 Guld och gröna skogar
1984 Agadoo
1985 Ännu doftar kärlek
1986 Curt Haagers -87
1988 Curt Haagers -88

CD Singler

1991 Bruna Ögon
1991 Jag älskar dig ännu
1992 Jag ska vårda ditt minne
1994 Alla goda ting är tre
1994 Ingen väg är för lång
1996 Det liv jag delar med dig
1996 Välj dina ord
1997 När jag blundar
200? När dina ögon ler

CD

1989 Riktiga vänner
1990 Curt Haagers "10"
1992 Curt Haagers "11"
1994 Curt Haagers "12"
1996 20 goa bitar
1997 Curt Haagers "13"
1997 Något jag önskat
199 California Blue
2002 Curt Haagers "Guldkorn" 2CD

Tilbake til forsiden

Tilbake til Nostalgi-Meny

Forrige band: Bengt Ferms

Neste band: Carlos