CEGES

Kilde: Roaddust

Medlemmer fra starten:

Bengt Johansson, Keyboard-Johan Källman, Bass-Sture Johansson, Gitar

Øvrige medlemmer:

Göran Jansson,Sang-Lars åke Lindblom,Trommer-Stellan Grönwall,Trommer-Ingemar Nikanorsson,Trommer,Jan Olov Norberg,Gitar-Mats Elfsberg,Gitar-Magnus Nordensved,Bass-Sören Ahlgren,Sang-Urban Olsson,Gitar-Tony Qvarnström,Trommer-Johan Johansson, Keyboard


1976

Historien

Ceges starer sin karriere I 1966 og blir heltidsband med spillejobber i Sverige, Norge og Finnland fra 1971.
Allerede i 1967 er de med på å sette verdensrekord i den lengste dansebandspillingen.
De starter en fredag klokken 12 og spiller til søndag klokken 2!
Ceges blir en av de første bandene som bruker ombygde busser når de reiser rundt på turnè.
I tillegg har de en aktiv fanklubb som på det meste har nesten tusen medlemmer.
Under alle årene boker de seg selv og etter hvert får de sitt eget produktionsselskap, Ceges Nöjesproduktion, som hjelper flere kjente band med bokinger.
I 1979 anmelder selskapet seg selv til politiet i Uppsala for å få klarhet i om produksjonsselskapet har gjort seg skyldig i brudd på bestemmelsen om arbeidsformidling.
Dette skjer ettr et besøk av en tjenestemann fra AMS som besøker kontoret deres og truer med tiltale om de ikke omgående innstiller virksomheten.
Med tanke på at det finnes produktionsselskap,store og små, overalt på denne tiden kan man lett forstå hva tjenestemannens lovgransking kunne ført til.
Nöjes-Sverige svetter skikkelig når Cerges blir dømt i Uppsala tingsrätt men jubler når Sve hovrätt senere frifinner selskapet.
Denne frifinnelsen får en betydelig innvirkning for samtlige svenske produktionsselskap og muligheten til å jobbe med sine artister uten å få problemer med AMS og tolkingen av den gamle loven.
I 1970 driver Ceges også sitt eget dansested,Sjösla Äng i Uppsala.
Hit kommer de fleste dansebandene på søndagsdansene.
I 1978 havner de endelig på Svensktoppen med låten Spela en sång.
Den ligger ti uker på listen og blir etter det tatt bort p.g.a. tiukersrgelen.
I 1980 er Ceges karriere over.

Diskografi

Singler

1971 Ingen succè/Rosenkyssar
1973 Dra på dina smilband/Sucu sucu
1974 Jag ringer på Fredag/Köp hjärtan
1978 Vem får din sång/Möt mig i dag

LP

1975 Ceges 1-Blåsa bubblor
1976 Sköna juveler
1978 Va` ska man dansa för när man ändå inte får följa med hem efteråt

Tilbake til forsiden

Tilbake til Nostalgi-Meny

Forrige band: Jörgens

Neste band: Alpha Band