NOSTALGI

Birgitta Wollgård & Salut

Kilde: Life is fab


1975

Medlemmer fra starten

Leif Stacksteg(tidl. Jansson),Gitar-Birgitta Wollgård,Sang-Claes Söderström,Trommer-Lars Johansson,Bass-Bill Moell,Sax-Hans Mattsson,Keyboard-Olle Järnil,Sax
Øvrige medlemmer

Thomas Ericksson,Keyboard-Bertil Svensson,Gitar-Sven Hellsten,Trommer.
Historien

Det starter med at bandet spiller inn en demo som Stikkan Andersson på Polar Music hører på.
Stickan ville ha et danseband på Polar som kunne,ifølge ubekreftede kilder,konkurrere med Bert Karlssons danseband.
Bandet spiller inn låten My whole world is faling down og får første plass på Tio i Topp 1974.
Produsent er den dyktige ABBA-bassisten Rutger Gunnarsson.
De får ABBA-låter å spille inn på svensk og får første plass på Svensktoppen med Om och om och om och om igjen i 1975 og den ligger i ti uker på første plass.
De spiller også inn Mama mia på svensk, og også den havner høyt opp på listen.
De har også flere andre låter som havner på Svensktoppen.
I det første I Afton Dans programmet samme år opptrer de sammen med Sven Ingvars.
Programmet blir tatt opp på forhånd og programleder er Per Eric Nordqvist.
I 1979 er det slutt for Birgitta Wollgård & Salut.
Birgitta Wollgård får siden korjobb i ABBA under USA-turneen i 1980.
Leif Stacksteg spilte tidligere i popgruppen The Nashmen som to ganger lå på Tio i Topp.
Birgitta går senere tilbake til sin jobbsom herrefrisør.
Birgitta gir også ut en soloplate i 1978. Den får tittelen Ställd mot väggen.

Diskografi

Singler

1974 My whole world is falling down/Games people play
1974 Jag älskar Björn och Benny och Sten och Sture Jompa Tompa och Sven/En Söndag i Maj
1975 Hej du rara/Att finnas till
Om och om och om och om igen/Stick iväg
1975 Mama mia/Charlie Brown

LP

1973 Dance dance dance
1975 Birgitta Wollgård & Salut
1977 Kurragömmalek

Forrige band: Lill Nickes/Nickers

Neste band: Alladin

Tilbake til Nostalgi-Meny

Tilbake til hovedsiden